13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤρέξιμο για απώλεια βάρουςΈξι απλές αλλαγές για μια υγιεινή διατροφή

Έξι απλές αλλαγές για μια υγιεινή διατροφή

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Πρόγραμμα προπόνησης για περπάτημα

Πρόγραμμα προπόνησης για περπάτημα. Με αυτό το πρόγραμμα επτά εβδομάδων, θα γυμνάζεσαι πάνω από 150 λεπτά την εβδομάδα. Με το τέλος του προγράμματος, θα είσαι σε θέση να ολοκληρώσεις ένα 60λεπτο περπάτημα.

Οι περισσότερες δίαιτες ή τα προγράμματα διατροφής αποτυγχάνουν διότι προσπαθούν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο διατροφής μας. Είναι δύσκολο κάποιος να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη ριζικά τη διατροφή του και να παραμείνει για πάντα προσκολλημένος στις απαιτήσεις της δίαιτας ή του προγράμματος διατροφής.

Προσωπικά, προτιμώ να εισάγω μικρές αλλαγές στις συνήθειες διατροφής μου σταδιακά. Οι πιθανότητες να μείνουν για πάντα αυτές οι αλλαγές στη καθημερινότητα μου είναι πολύ μεγάλες. Παρακάτω θα αναφέρω 6 μικρές συνήθειες που πρέπει εισάγουμε στη διατροφή μας, που βοηθούν, παράλληλα με το τρέξιμο, την προσπάθεια μας για απώλεια βάρους. Δοκίμασε αυτές τις απλές αλλαγές που συμβάλουν σε μια πιο υγιεινή διατροφή.

Να τρως πρωινό
Ένα θρεπτικό πρωινό μας δίνει τα «καύσιμα» για την υπόλοιπη ημέρα και μας αποτρέπει από τα συνεχή «τσιμπολογήματα» μέσα στην ημέρα. Εύκολα στην προετοιμασία πρωινά, που είναι επίσης καλά για τους δρομείς, περιλαμβάνουν κρύα δημητριακά με φρούτα και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα, τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, γιαούρτι με φρούτα.

Δοκίμασε εκδοχές από τα αγαπημένα σου τρόφιμά που είναι χαμηλότερα σε θερμίδες και σε λιπαρά
Πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι πρέπει να απαρνηθούμε τα αγαπημένα μας πιάτα, όπως τα ζυμαρικά και τα τυριά, για χάρη της υγιεινής διατροφής. Δεν είναι έτσι όμως. Μπορούμε να συνεχίζουμε να τρώμε τα αγαπημένα μας πιάτα αντικαθιστώντας τα υλικά με τα αντίστοιχα τους με χαμηλότερες θερμίδες και λιπαρά. Ή να τα μαγειρεύουμε λίγο διαφορετικά. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να φάμε μία καρμπονάρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μακαρόνια ολικής άλεσης και κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. Ψάξε για συνταγές των αγαπημένων πιάτων σου με υλικά που είναι χαμηλά σε θερμίδες. Απλά προσοχή. Δεν πρέπει να αυξήσουμε το μέγεθος των μερίδων μας, επειδή τα υλικά είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και λιπαρά.

Πρόσεξε το μέγεθος των μερίδων σου
Τα τυπικά μεγέθη των μερίδων μπορούν να είναι μικρότερα απ ‘όσο νομίζεις. Για παράδειγμα, μια τυπική μερίδα κρέατος είναι περίπου στο μέγεθος ενός κουτιού της τράπουλας. Μια μερίδα ζυμαρικά ή ρύζι είναι περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις. Δοκίμασε να βάζεις μικρότερες ποσότητες φαγητού στο πιάτο σου ή χρησιμοποίησε μικρότερα πιάτα. Αν βάλουμε περισσότερο φαγητό μπροστά μας, πολύ απλά θα το φάμε γιατί είναι εκεί.

Να τρως άφθονα δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά
Δοκίμασε το καστανό ρύζι αντί για το λευκό ρύζι και ζυμαρικά ολικής άλεσης, αντί τα κλασσικά ζυμαρικά. Βάλε στόχο να τρως πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Δεν χρειάζεται να είναι τεράστιες οι ποσότητες των φρούτων και λαχανικών. Μία κούπα σαλάτα μετράει ως ένα λαχανικό, οπότε δοκίμασε να φας μια σαλάτα με κάθε γεύμα ή δείπνο.

Να έχεις μαζί σου πάντα υγιεινά σνακ
Αυτοί που τρέχουν, συνήθως έχουν την αίσθηση ότι πεινάνε όλη την ημέρα. Άρα είναι σημαντικό να έχουμε μαζί μας κάποια υγιεινά σνακ, ειδικά όταν είμαστε στη δουλειά. Έχοντας μαζί μας υγιεινά σνακ, όπως φρούτα, λαχανικά ή μούσλι θα μας αποτρέψει να πάμε προς τον αυτόματο πωλητή ή το κυλικείο για ένα ανθυγιεινό σνακ.

Να προτιμάς το ψαχνό κρέας και πουλερικά
Για τα πουλερικά, η επιλογή σου πρέπει να είναι στήθος χωρίς πέτσα κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Όταν αγοράζεις βοδινό κρέας, αναζήτησε φιλέτο και κόντρα φιλέτο. Οι επιλογές στου για χοιρινό πρέπει να περιλαμβάνουν φιλέτο και ψαρονέφρι.

Από about.com

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ