Εφαρμογές κινητών τηλεφώνων για τρέξιμο: Nike+ Running

Στην εποχή των smartphones δεν θα ήταν δυνατό να μην υπάρχουν και εφαρμογές κινητών τηλεφώνων για το τρέξιμο. Εφαρμογές που καταγράφουν με το GPS της συσκευής τις διαδρομές που τρέχουμε, μετράνε και αποθηκεύουν τα στατιστικά στοιχεία της κάθε προπόνησης (μήκος διαδρομής, μέση ταχύτητα, ρυθμός κλπ).

Η Nike όμως δημιούργησε κάτι παραπάνω από όλα αυτά: ένα κοινωνικό δίκτυο για αυτούς που τρέχουν. Το Nike+ Running.

gps_software_bgTo Nike+ Running είναι ίσως το πιο διαδεδομένο running mobile application παγκοσμίως λόγω των λειτουργιών που προσφέρει, αλλά και λόγω του τεράστιου brand της Nike.

Εκτός από την καταγραφή της διαδρομής στο χάρτη και των στατιστικών στοιχείων της κάθε διαδρομής, όπως μέση ταχύτητα, χρόνο ανά χιλιόμετρο και θερμίδες που έχει κάψει, η εφαρμογή σου δίνει την δυνατότητα να ακούς και την αγαπημένη σου μουσική (τα Powersong).

Η διασύνδεση της εφαρμογής με το facebook (υπάρχει και διασύνδεση με το twitter αλλά δεν το έχω δοκιμάσει) είναι ιδανική. Ποστάρεις την εκκίνηση της διαδρομής σου και ακούς τα likes των φίλων σου ως χειροκροτήματα και φωνές. Μοιράζεσαι με τους φίλους σου τις διαδρομές σου. Τους παρακινείς για μία καλή διαδρομή και ζητάς την παρότρυνσή τους για να κάνεις εσύ ένα καλό χρόνο.

gps_train_bgΣε γενικές γραμμές, η εφαρμογή προσφέρει μία πολύ καλή εμπειρία για νέους και έμπειρους δρομείς. Η εφαρμογή είναι δωρεάν για iOS και Android. Προσωπικά είναι η καλύτερη εφαρμογή για τρέξιμο που έχω δοκιμάσει. Τα στατιστικά μου στοιχεία εκτός από την συσκευή, είναι διαθέσιμα και στο site του Nike+ (http://nikeplus.nike.com/). Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσεις.

app_store_en_40x135 android_en_44x131

 

Γεια σας, Με λένε Δημήτρη και είμαι ο κάτοχος αυτού του blog. Και τώρα τρέχουμε!!!

Be first to comment