13.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφή για απώλεια βάρουςΑυξάνουμε τον μεταβολισμό μας

Αυξάνουμε τον μεταβολισμό μας

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Ροκ μουσική για τρέξιμο

Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής και θέλεις μία λίστα μουσικής που να σε παρακινεί και να σε κάνει το τρέξιμο σου ευχάριστο, χρησιμοποίησε την παρακάτω ροκ playlist για τρέξιμο από το spotify.

Σε συνέχεια του άρθρου «7 τρόποι για να ξυπνήσει ο μεταβολισμός μας» θα περιγράψουμε άλλες τέσσερις απλές συμβουλές για να αυξήσουμε τον μεταβολισμό μας. Και πραγματικά όπως θα δείτε ότι είναι τόσο απλές που μπορούμε να τις εφαρμόζουμε καθημερινά και μπορούν εύκολα να γίνουν συνήθεια.

Πίνουμε παγωμένα υγρά

Τα παγωμένα ροφήματα διεγείρουν τον μεταβολισμό. Το σώμα μας αναγκάζεται να καταναλώσει ενέργεια για να ζεσταθεί και έτσι καίει θερμίδες.

Άρα, προσπαθούμε να πίνουμε κρύο νερό, κρύους καφέδες, κρύο τσάι (πράσινο κατά προτίμηση) και κρύους χυμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ένα γιαούρτι την ημέρα

Το γιαούρτι περιέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες, μαγνήσιο και βιταμίνες Β. Όλα αυτά, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο, βοηθάνε τον μεταβολισμό. Το ασβέστιο βοηθάει το σώμα μας να μεταβολίζει αποτελεσματικότερα το φυτικό λίπος, οι πρωτεΐνες βοηθούν στην αύξηση των καύσεων ενώ το μαγνήσιο και οι βιταμίνες Β θεωρούνται απαραίτητα για έναν καλό μεταβολισμό.

Άρα τρώμε ένα πρόβειο ή κατσικίσιο (απλό ή στραγγιστό) γιαουρτάκι χωρίς την πέτσα του. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγα καρύδια ή βατόμουρα.

Βοηθάει το πορτοκάλι;

Φυσικά και βοηθάει. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, πηκτίνη και ναριγενίνη. Ειδικά το τελευταίο περιορίζει την πείνα και αυξάνει τις καύσεις.

Τρώμε λοιπόν ένα πορτοκάλι (ή πίνουμε φυσικό χυμό πορτοκάλι) μερικά λεπτά πριν το πρωινό ή το μεσημεριανό μας

Φυτικές ίνες

Το έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε συνέχεια: η κατανάλωση φυτικών ινών κάνει πολύ καλό στο πεπτικό μας σύστημα και στον μεταβολισμό μας. Για να χωνέψει ο οργανισμός μας τις φυτικές ίνες χρειάζεται περισσότερη ενέργεια, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη καύση θερμίδων. Επίσης, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν και στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.
Βρίσκουμε τις φυτικές ίνες στα φρούτα και λαχανικά με φλούδα και σπόρια, όπως τα σύκα, βατόμουρα και μπάμιες. Επίσης, τρώμε όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ