13.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφή για απώλεια βάρουςΟ ρόλος της μπανάνας στην καθημερινή μας διατροφή

Ο ρόλος της μπανάνας στην καθημερινή μας διατροφή

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Ροκ μουσική για τρέξιμο

Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής και θέλεις μία λίστα μουσικής που να σε παρακινεί και να σε κάνει το τρέξιμο σου ευχάριστο, χρησιμοποίησε την παρακάτω ροκ playlist για τρέξιμο από το spotify.

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων. Εκτός του ότι είναι πολύ γευστική, περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, κάτι που την κάνει απαραίτητη στην καθημερινή διατροφή των αθλητών και ειδικότερα των δρομέων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι κατανάλωσης της μπανάνας. Εκτός από τον κλασσικό τρόπο, σαν φρούτο, μπορούμε να βάλουμε κομμάτια μπανάνας σε γλυκά, κέικ και ψωμί. Προφανώς σε αυτή την περίπτωση μειώνεται η διατροφική αξία της ,αλλά προσθέτει γευστική αξία.

Μερικά από τα συστατικά που περιέχει η μπανάνα είναι οι φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β, βιταμίνη C και κάλιο. Αν και η μπανάνα έχει περισσότερες θερμίδες από άλλα φρούτα (περίπου 90 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια), η κατανάλωσή της συνεισφέρει στην απώλεια βάρους διότι προκαλεί κορεσμό.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση μπανάνας βοηθά την κατανάλωση καρκίνου, διότι περιέχουν λεκτίνες.

Πολλοί αθλητές τρώνε μπανάνα. Ο λόγος είναι ότι η μπανάνα επαναφέρει τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης του αίματος στο φυσιολογικό.

Προσοχή όμως στις υπερώριμες μπανάνες. Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Επίσης, δε θα πρέπει να τρώμε και τις άγουρες μπανάνες διότι δυσκολεύει τον οργανισμό στην απορρόφηση των υδατανθράκων. Άρα όταν αγοράζουμε μπανάνες, θα πρέπει να είναι λίγο άγουρες και τις αφήνουμε στη φρουτιέρα να ωριμάσουν φυσιολογικά.

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ