18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣυμβουλές για τρέξιμοΠου μπορώ να τρέξω στην Αθήνα

Που μπορώ να τρέξω στην Αθήνα

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Ροκ μουσική για τρέξιμο

Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής και θέλεις μία λίστα μουσικής που να σε παρακινεί και να σε κάνει το τρέξιμο σου ευχάριστο, χρησιμοποίησε την παρακάτω ροκ playlist για τρέξιμο από το spotify.

Θέλεις να ξεκινήσεις το τρέξιμο αλλά συνέχεια το αναβάλεις με τη δικαιολογία ότι μένεις στην Αθήνα; Όχι πια. Ψάξαμε, ρωτήσαμε και βρήκαμε 8 μέρη που μπορείς να τρέξεις. Σήκω από τον καναπέ σου, βάλε φόρμες και τα αθλητικά σου παπούτσια και πήγαινε σε ένα από τα παρακάτω ιδανικά για τρέξιμο μέρη.

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»
Ένα τεράστιο πάρκο (1200 στρέμματα, περίπου όσο και το Hyde Park του Λονδίνου) στα δυτικά προάστια (Δήμος Ίλιου). Πανέμορφο πάρκο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και έξι τεχνητές λίμνες. Υπάρχουν μονοπάτια χιλιάδων χιλιομέτρων, που εκτός για τρέξιμο, προσφέρονται για περπάτημα και ποδηλασία.

Pedion tou Areos, Athens, Greece

Πεδίον του Άρεως
Μετά την ανάπλαση του, έχει γίνει το μεγαλύτερο και ομορφότερο πάρκο στο κέντρο της Αθήνας. Διαθέτει αρκετά μονοπάτια (χωμάτινα, αλλά και με άσφαλτο) χωρίς μεγάλες κλίσεις και άρα είναι ιδανικό για αρχάριους δρομείς. Καλός φωτισμός, πολύ πράσινο και ανθισμένα λουλούδια είναι ιδανικός προορισμός και όχι μόνο για αυτούς που θέλουν να τρέξουν.

National Garden (Athens, Greece)

Εθνικός Κήπος
Καρακέντρο, δίπλα στο Σύνταγμα και το Ζάππειο Μέγαρο, ένα καταπράσινο περιβάλλον στην καρδιά της πόλης. Εκατοντάδες δρομείς τρέχουν εκεί καθημερινά στα 160 στρέμματα του Εθνικού Κήπου. Μπορείς να σχεδιάσεις τις δικές σου διαδρομές (ανάλογα τα χιλιόμετρα που θέλεις να τρέξεις) στα άπειρα μονοπάτια που έχει. Είναι ανοικτό από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου. Χωρίς μεγάλες κλίσεις, ιδανικό για νέους δρομείς.

alsos_neas_smyrnhs

Άλσος Νέας Σμύρνης
Μικρό σχετικά, αλλά σημείο αναφοράς για τους περισσότερους κατοίκους της Νέας Σμύρνης. Περιμετρικές διαδρομές με πράσινο, ότι πρέπει για jogging. Σχεδόν όλη τη μέρα ανοικτό, και εκτός από τρέξιμο μπορείς να κάνεις και ποδήλατο στο ποδηλατοδρόμιο που διαθέτει.

alsos_veikou

Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι
Ένα αρκετά μεγάλο πάρκο που προσφέρεται για τρέξιμο. Το άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι προσφέρεται και για άλλες αθλητικές δραστηριότητες διότι διαθέτει στίβο, πισίνα, κολυμβητήριο, γήπεδα τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

ktima_syggrou

Κτήμα Συγγρού
Ιδανικό πάρκο για τρέξιμο. Τεράστιο, καταπράσινο, με χαραγμένα μονοπάτια για δρομείς. Βρίσκεται μεταξύ Αμαρουσίου και Κηφισιάς. Τα πολλά του δέντρα και φυτά σου δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι εκτός Αθηνών. Έστω και μία φορά πρέπει να τρέξεις εδώ.

Μεγάλο Καβούρι

Καβούρι
Μία διαδρομή στην οποία η θάλασσα εναλλάσσεται με το άλσος. Μπορεί να συνδυαστεί με μπανάκι στη θάλασσα τους καλοκαιρινούς μήνες. Με τις ανηφόρες και τις κατηφόρες της, μπορείς να σχεδιάσεις αν θέλεις και διαδρομές μετρίου επιπέδου δυσκολίας.

Μαρίνα Φλοίσβου

Φλοίσβος
Εκτός για καφέ και φαγητό, η συγκεκριμένη περιοχή προσφέρεται και για τρέξιμο. Σε μια πανέμορφη διαδρομή. Δίπλα στη θάλασσα, παράλληλα με τις γραμμές του τραμ παρέα με τα σκάφη. Αν δεν το έχετε ήδη δοκιμάσει, πρέπει να το κάνετε.

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ