12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφή για απώλεια βάρουςΠράσινο τσάι και απώλεια βάρους

Πράσινο τσάι και απώλεια βάρους

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Ροκ μουσική για τρέξιμο

Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής και θέλεις μία λίστα μουσικής που να σε παρακινεί και να σε κάνει το τρέξιμο σου ευχάριστο, χρησιμοποίησε την παρακάτω ροκ playlist για τρέξιμο από το spotify.

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα αγαπημένα ροφήματα σε όλο τον κόσμο για τα οφέλη υγείας του. Εκτός όμως από τα οφέλη υγείας, ένα άλλο στοιχείο που το κάνει δημοφιλή είναι και το δεδομένο ότι συντελεί στην απώλεια βάρους. Το πράσινο τσάι είναι ένα είδος τσαγιού που συλλέγεται και διατηρείται πολύ γρήγορα. Το πράσινο τσάι συνήθως επεξεργάζεται χρησιμοποιώντας ατμό. Αυτή η διαδικασία επεξεργασίας είναι εντελώς διαφορετική από τους άλλους τύπους τσαγιών.

Η κατανάλωση του πράσινο τσαγιού αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού. Ο μεταβολισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη υγεία του σώματος. Έχοντας υψηλό επίπεδο μεταβολισμού παραμένουμε δραστήριοι και ενεργητικοί. Ταυτόχρονα, το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες ανά ημέρα, όταν καταναλώνουμε πράσινο τσάι. Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι λιώνουν το αποθηκευμένο λίπος και βοηθούν στη μείωση του βάρους.

Επίσης, το πράσινο τσάι βοηθάει στην οξείδωση του λίπους. Το πράσινο τσάι προωθεί τη θερμογένεση και βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να κάψει με φυσικό τρόπο επιπλέον λίπος (έρευνες δείχνουν ότι βοηθά στην καύση έως και 43% περισσότερου λίπους). Έτσι, το σώμα μας αρχίζει να οξειδώνει περισσότερο λίπος από ό, τι συνήθως και αυτό συντελεί στην απώλεια βάρους.

Το πράσινο τσάι περιέχει κάποια ποσότητα καφεΐνης . Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες έχει αποδειχθεί ότι το σώμα μας χάνει βάρος όταν αρχίσουμε να πίνουν πράσινο τσάι . Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι η καφεΐνη συντελεί στην οξείδωση του λίπους. Η καφεΐνη επιδρά στην όρεξη, περιορίζοντας το αίσθημα της πείνας. Έτσι μικρές ποσότητες καφεΐνης κατά την διάρκεια της μέρας μας βοηθάνε αρκετά να την ελέγξουμε.

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ