23.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤρέξιμο για απώλεια βάρουςΠόσες θερμίδες καίμε με το τρέξιμο

Πόσες θερμίδες καίμε με το τρέξιμο

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Ροκ μουσική για τρέξιμο

Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής και θέλεις μία λίστα μουσικής που να σε παρακινεί και να σε κάνει το τρέξιμο σου ευχάριστο, χρησιμοποίησε την παρακάτω ροκ playlist για τρέξιμο από το spotify.

Το τρέξιμο είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να καίτε θερμίδες και να διατηρείτε ένα υγιές σώμα. Όμως, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πόσες θερμίδες πραγματικά καίνε με το τρέξιμο. Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η φύση της προπόνησης, ο βαθμός έντασης, το βάρος του ατόμου και η ηλικία του. Ας εξετάσουμε αναλυτικά την καύση θερμίδων κατά το τρέξιμο για διάφορες κατηγορίες ατόμων.

Πόσες θερμίδες καίμε με το τρέξιμο
Image by Vidmir Raic from Pixabay

1. Άνδρες

Α) Άνδρες με πολλά κιλά: Ένας άντρας που ζυγίζει περίπου 90 κιλά και τρέχει με μέτρια ένταση για 30 λεπτά, καίει περίπου 400-500 θερμίδες. Αν αυξήσει την ένταση της προπόνησης ή τη διάρκειά της, η καύση θερμίδων μπορεί να αυξηθεί αναλόγως.

Β) Άνδρες με κανονικό βάρος: Για έναν άντρα με κανονικό βάρος περίπου 70 κιλά, μια προπόνηση τρεξίματος με μέτρια ένταση για 30 λεπτά μπορεί να καίει περίπου 300-400 θερμίδες.

Γ) Άνδρες με λίγα κιλά: Ένας άντρας με λίγα κιλά, περίπου 60 κιλά, που τρέχει με μέτρια ένταση για 30 λεπτά, μπορεί να καίει περίπου 250-350 θερμίδες.

Πόσες θερμίδες καίμε με το τρέξιμο
Image by PublicDomainPictures from Pixabay

2. Γυναίκες

Α) Γυναίκες με πολλά κιλά: Μια γυναίκα που ζυγίζει περίπου 80 κιλά και τρέχει με μέτρια ένταση για 30 λεπτά, μπορεί να καίει περίπου 350-450 θερμίδες.

Β) Γυναίκες με κανονικό βάρος: Για μια γυναίκα με κανονικό βάρος περίπου 60 κιλά, μια προπόνηση τρεξίματος με μέτρια ένταση για 30 λεπτά μπορεί να καίει περίπου 250-350 θερμίδες.

Γ) Γυναίκες με λίγα κιλά: Για μια γυναίκα με λίγα κιλά, περίπου 50 κιλά, που τρέχει με μέτρια ένταση για 30 λεπτά, μπορεί να καίει περίπου 200-300 θερμίδες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι εκτιμήσεις είναι προσεγγίσεις και μπορεί να υπάρχουν διαφορές ανάλογα με τους ατομικούς παράγοντες και τις συνθήκες της προπόνησης. Η ένταση, η διάρκεια και ο ρυθμός του τρεξίματος είναι παράγοντες που επηρεάζουν την καύση θερμίδων. Επιπλέον, η καύση θερμίδων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης και την ενεργειακή απόδοση του κάθε ατόμου.

Συνοψίζοντας, το τρέξιμο είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να καίτε θερμίδες και να διατηρείτε ένα υγιές βάρος. Η καύση θερμίδων κατά το τρέξιμο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά μπορείτε να εκτιμήσετε ότι ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να καίει περίπου 300-500 θερμίδες με ένα τρέξιμο μέτριας έντασης για 30 λεπτά. Ωστόσο, είναι πάντα καλό να συμβουλεύεστε έναν ειδικό στη διατροφή ή έναν προπονητή για να προσαρμόσετε τη διατροφή και την άσκησή σας ανάλογα με τις ατομικές σας ανάγκες και στόχους.

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ