18.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφή για απώλεια βάρουςΤι πρέπει να τρώω μετά από το τρέξιμο;

Τι πρέπει να τρώω μετά από το τρέξιμο;

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Ροκ μουσική για τρέξιμο

Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής και θέλεις μία λίστα μουσικής που να σε παρακινεί και να σε κάνει το τρέξιμο σου ευχάριστο, χρησιμοποίησε την παρακάτω ροκ playlist για τρέξιμο από το spotify.

Ερώτηση: Τι πρέπει να τρώω μετά από το τρέξιμο;

Χρειάζεται να φάω κάτι μετά από το τρέξιμο;

Απάντηση: Μετά την προπόνηση, ειδικά αν η απόσταση του τρεξίματος είναι μεγάλη, το σώμα μας θέλει να αναπληρώσει την ενέργεια που έχασε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μύες είναι πιο δεκτικοί στην ανοικοδόμηση των αποθηκών γλυκογόνου (αποθηκευμένη γλυκόζη) μέσα στα πρώτα 30 λεπτά μετά την άσκηση. Αν τρώμε αμέσως μετά την προπόνηση μας, ελαχιστοποιούμε την μυϊκή δυσκαμψία και τους μυϊκούς πόνους.

Συνήθως μετά την προπόνηση θέλουμε να καταναλώσουμε υδατάνθρακες, αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε την πρωτεΐνη. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας για τις τροφές που πρέπει να τρώμε μετά το τρέξιμο είναι μια αναλογία 1 γραμμάριο πρωτεΐνης για κάθε 3 γραμμάρια υδατάνθρακες. Υγιεινές επιλογές για μετά το τρέξιμο είναι οι μπάρες δημητριακών ή φρούτα με γιαούρτι.

Εάν αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να χωνέψουμε καλά τις στερεές τροφές μετά το τρέξιμο, μπορούμε να δοκιμάσουμε να πιούμε ένα σοκολατούχο γάλα. Το σοκολατούχο γάλα παρέχει άφθονες πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και βιταμίνες Β, κάτι που το καθιστά ιδανικό ρόφημα αποκατάστασης. Επίσης, το κρύο σοκολατούχο γάλα είναι και αρκετά δροσιστικό μετά από ένα τρέξιμο.

Δεν ξεχνάμε να ενυδατωνόμαστε με νερό μετά το τρέξιμο. Αν το χρώμα των ούρων μας είναι σκούρο κίτρινο μετά το τρέξιμο, θα πρέπει να πιούμε επιπλέον νερό έως ότου τα ούρα πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα λεμονάδας.

Από about.com

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ