12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣυμβουλές για τρέξιμοΤρέξιμο το καλοκαίρι

Τρέξιμο το καλοκαίρι

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Ροκ μουσική για τρέξιμο

Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής και θέλεις μία λίστα μουσικής που να σε παρακινεί και να σε κάνει το τρέξιμο σου ευχάριστο, χρησιμοποίησε την παρακάτω ροκ playlist για τρέξιμο από το spotify.

Τρέξιμο το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι είναι μία υπέροχη εποχή για να τρέχουμε. Νομίζω ότι αυτοί που σταματάνε την προπόνησή τους τους θερινούς μήνες χάνουν πολλά. Το τρέξιμο το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά αγχολυτικό. Ο καιρός είναι καλύτερος και το φως του ήλιου πολύ περισσότερο.


Το καλοκαίρι το σώμα μας συνθέτει τη βιταμίνη D που παράγεται με την έκθεση στον ήλιο. Η βιταμίνη D ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και τη διάθεση μας. Επίσης, βοηθά πολύ τα οστά του σώματος. Να μερικοί καλοί λόγοι για να συνεχίσουμε (ή να ξεκινήσουμε το τρέξιμο αν δεν το έχουμε κάνει ακόμα) το καλοκαίρι.
Φυσικά, όπως και σε όλες τις εποχές του χρόνου, πρέπει να παίρνουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις.


Νερό και ηλεκτρολύτες


Είναι πολύ σημαντικό να πίνουμε τακτικά υγρά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Η ενυδάτωση όταν προπονούμαστε είναι απαραίτητη όλο το χρόνο, πόσο μάλλον όταν τρέχουμε το καλοκαίρι.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους ηλεκτρολύτες. Το καλοκαίρι με τη ζέστη, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αποβάλλουμε ηλεκτρολύτες μέσω του ιδρώτα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εξασθενούν οι μυείς και το νευρικό μας σύστημα. Έτσι, κουραζόμαστε περισσότερο και μειώνονται οι αντοχές μας.
Για αυτό το λόγο οι ηλεκτρολύτες είναι τόσο αναγκαίοι όσο και το νερό.

Τρέξιμο το καλοκαίρι

Τρέχουμε πρωί ή το απόγευμα


Επειδή ο ήλιος είναι δυνατότερος τις μεσημεριανές ώρες, προσπαθούμε να τρέχουμε είτε το πρωί είτε το απόγευμα, όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ υψηλές.

Προστατεύουμε το δέρμα μας


Σε κάθε περίπτωση προστατεύουμε το δέρμα μας από τις ακτίνες του ήλιου. Κανείς μας δεν θέλει πάθει κάποιο έγκαυμα ή ακόμα περισσότερο κάποια μορφή καρκίνου του δέρματος. Για αυτό το λόγο φοράμε πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, γυαλιά ηλίου και καπέλο. Δες εδώ ένα άρθρο με συμβουλές.

Ρίχνουμε λίγο τους ρυθμούς


Ο προπονητικός ρυθμός μας δεν μπορεί να είναι το ίδιο γρήγορος. Ας απολαύσουμε το τρέξιμο το καλοκαίρι τρέχοντας σε χαμηλότερους ρυθμούς. Η ηλιοφάνεια και η υγρασία είναι παράγοντες που δε βοηθούν τον γρήγορο ρυθμό. Ας τρέχουμε λοιπόν το καλοκαίρι σε χαμηλότερους αλλά σταθερούς ρυθμούς και ας θέσουμε τις βάσεις για καλύτερες επιδόσεις ο φθινόπωρο.

Και μία βουτιά στο τέλος


Αν έχουμε τη δυνατότητα, τελειώνοντας το τρέξιμο κάνουμε και μία βουτιά. Αν είμαστε σε διακοπές ή έχουμε πρόσβαση σε κάποια παραλία, η βουτιά μετά την προπόνηση μας χαλαρώνει, αναζωογονεί και μας διασκεδάζει. Είναι η τέλεια αποθεραπεία.

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ