16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣυμβουλές για τρέξιμοΤρόποι για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη μας στο τρέξιμο

Τρόποι για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη μας στο τρέξιμο

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Ροκ μουσική για τρέξιμο

Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής και θέλεις μία λίστα μουσικής που να σε παρακινεί και να σε κάνει το τρέξιμο σου ευχάριστο, χρησιμοποίησε την παρακάτω ροκ playlist για τρέξιμο από το spotify.

Πολλοί δρομείς , ειδικά οι νέοι δρομείς, έχουν στιγμές όπου αμφιβάλουν για τις δρομικές τους ικανότητες. Αυτό συμβαίνει είτε όταν οι επιδόσεις μένουν κολλημένες, είτε μετά από τραυματισμό, είτε λόγω κάποιων παραγόντων δεν υπάρχει δυνατότητα για προπόνηση για κάποιο διάστημα. Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσουμε μερικούς τρόπους για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη μας για το τρέξιμο, σε περίπτωση που έχουμε αρχίσει να αμφιβάλλουμε.

Αναγνωρίζουμε την αμφιβολία μας

Το αίσθημα της αμφιβολίας είναι φυσιολογικό. Ακόμα και κορυφαίοι δρομείς έχουν πολλές φορές άγχος και αμφιβολία πριν από αγώνες. Πολλές φορές το άγχος, σε φυσιολογικά επίπεδα, είναι ευεργετικό γιατί μας δίνει κίνητρα για να μείνουμε προσηλωμένοι στην προπόνηση μας.

Κάνουμε θετικές σκέψεις

Όταν αρχίζουμε να κάνουμε αρνητικές σκέψεις, καλό είναι να κάνουμε ένα μικρό διάλογο με τον εαυτό μας. Μπορούμε να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας πόσο σκληρά έχουμε προπονηθεί, τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και όλα όσα έχουμε κερδίσει από το τρέξιμο. Μετά από κάποιο καιρό οι θετικές σκέψεις θα έρχονται αυτόματα στο μυαλό μας κάθε φορά που αρχίζουμε να αμφιβάλουμε.

Να είμαστε προετοιμασμένοι

Ίσως να ανησυχούμε για πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, όπως οι καιρικές συνθήκες, και πως αυτές επηρεάζουν τις προπονήσεις μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να προετοιμάσουμε τα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε, όπως τη διατροφή μας, τον εξοπλισμό μας, τη διαθεσιμότητα μας για το χρόνο που απαιτεί το πρόγραμμα προπόνησης μας. Έχοντας τα στοιχεία αυτά υπό τον έλεγχο μας θα μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα ακόμα και για αυτά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ