18.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφή για απώλεια βάρουςΠόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Ροκ μουσική για τρέξιμο

Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής και θέλεις μία λίστα μουσικής που να σε παρακινεί και να σε κάνει το τρέξιμο σου ευχάριστο, χρησιμοποίησε την παρακάτω ροκ playlist για τρέξιμο από το spotify.

Ερώτηση: Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Είναι τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες μας για ενυδάτωση;

Απάντηση: Η ποσότητα του νερού που πρέπει να πίνει ο καθένας μας εξαρτάται από τον οργανισμό του. Δηλαδή δεν υπάρχει μία σταθερή ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε και να ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους. «Τα οκτώ ποτήρια την ημέρα είναι μία ποσότητα εντελώς αυθαίρετη» λέει η Susan Yeargin , Ph.D. , επίκουρος καθηγητής αθλητικής εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας . «Ο καθένας , ιδιαίτερα οι αθλητές, έχει διαφορετικές ανάγκες».

Οι συμβουλές του «Institute of Medicine» είναι ακόμα πιο συγκεκριμένες: οι γυναίκες πρέπει να πίνουν περίπου 2,5 λίτρα νερό την ημέρα, ενώ οι άντρες 3,5 λίτρα. Όμως, το Ινστιτούτο σημειώνει ότι « η συντριπτική πλειοψηφία των υγιών ατόμων ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενυδάτωσης τους, έχοντας σαν οδηγό το αίσθημα της δίψας τους».

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ