15 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣυμβουλές για τρέξιμοΤρέξιμο με αλλεργία

Τρέξιμο με αλλεργία

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Ροκ μουσική για τρέξιμο

Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής και θέλεις μία λίστα μουσικής που να σε παρακινεί και να σε κάνει το τρέξιμο σου ευχάριστο, χρησιμοποίησε την παρακάτω ροκ playlist για τρέξιμο από το spotify.

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και είμαι σίγουρος ότι όλοι παρατηρούμε τα ανθισμένα λουλούδια και δέντρα καθώς τρέχουμε. Όπως επίσης είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι από εμάς έχουν αλλεργίες θα έχουν παρατηρήσει και τα πρώτα συμπτώματά, όπως φτέρνισμα, καταρροή και υγρά μάτια.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για εμάς που πάσχουμε από εποχικές αλλεργίες και θέλουμε να τρέχουμε:

Προγραμματίζουμε τις προπονήσεις μας όταν τα επίπεδα γύρης είναι χαμηλά. Τα επίπεδα γύρης είναι συνήθως υψηλότερα πέντε με δέκα το πρωί. Άρα, καλό είναι να αποφεύγουμε να τρέχουμε εκείνες τις ώρες.

Αποφεύγουμε να τρέχουμε όταν φυσάει. Ο άνεμος μεταφέρει τη γύρη στον αέρα, έτσι καλό είναι να γυμναζόμαστε σε εσωτερικό χώρο όταν φυσάει.

Κάνουμε ντους αμέσως μετά το τρέξιμο μας. Τα χειρότερα συμπτώματα αλλεργίας συνήθως εμφανίζονται περίπου μία ώρα αφού έρθουμε σε επαφή με τη γύρη. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρατηρήσουμε κανένα σύμπτωμα καθώς τρέχουμε σε εξωτερικό χώρο. Αλλά για να μειώσουμε τον κίνδυνο των συμπτωμάτων μετά το τρέξιμο μας, θα πρέπει να κάνουμε αμέσως ένα ντους και να βάλουμε καθαρά ρούχα μόλις επιστρέψουμε σπίτι.

Τρέχουμε μετά από βροχή. Όταν βρέχει, Τα επίπεδα γύρης πέφτουν γιατί η βροχή πλένει τη γύρη, έτσι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουμε συμπτώματα μετά τη βροχή ή ακόμα και ενώ βρέχει.

Φοράμε γυαλιά ηλίου. Προσπαθούμε να φοράμε γυαλιά ηλίου για να αποφύγουμε τη φαγούρα και τα υγρά μάτια. Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε κολλύριο περίπου μία ώρα πριν βγούμε έξω για προπόνηση.

Δεν τρέχουμε όταν είμαστε κουρασμένοι. Όταν είμαστε κουρασμένοι το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι πιθανό να αντιδράσει πιο γρήγορα και πιο σοβαρά σε αλλεργιογόνα. Έτσι, προσπαθούμε να αποφύγουμε την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, αν είμαστε κουρασμένοι.

Χρησιμοποιούμε τα φάρμακα μας για την αλλεργία. Για καλύτερα αποτελέσματα, παίρνουμε τα φάρμακα αλλεργία μας τακτικά, έτσι ώστε να προστατευόμαστε πλήρως όταν πηγαίνουμε έξω. Αν χρησιμοποιούμε φαρμακευτική αγωγή (όπως αντισταμινικό χάπι) μόνο όταν ξέρουμε ότι θα εκτεθούμε σε αλλεργιογόνα, τη παίρνουμε μερικές ώρες πριν βγούμε έξω για τρέξιμο.

Από about.com

Πρόσφατα άρθρα

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Δυστυχώς δεν έχω βρει για την Ελλάδα κάτι.
      Στο εξωτερικό υπάρχουν site που σε ενημερώνουν σχετικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ