12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣυμβουλές για τρέξιμοΤρέχοντας την άνοιξη

Τρέχοντας την άνοιξη

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Ροκ μουσική για τρέξιμο

Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής και θέλεις μία λίστα μουσικής που να σε παρακινεί και να σε κάνει το τρέξιμο σου ευχάριστο, χρησιμοποίησε την παρακάτω ροκ playlist για τρέξιμο από το spotify.

Τώρα που ο καιρός αρχίζει γίνεται πιο ζεστός και οι ώρες της μέρας αυξάνονται, συνήθως μεγαλώνει η διάθεσή μας για τρέξιμο και οι προπονήσεις μας γίνονται συχνότερες. Όμως, αν είχαμε σταματήσει το τρέξιμο τον χειμώνα, δεν πρέπει να περιμένουμε να επανέλθουμε άμεσα στους ίδιους ρυθμούς με αυτούς του φθινόπωρου. Σε αυτό το άρθρο υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να επανέλθουμε ομαλά.

Αυξάνουμε σταδιακά τους ρυθμούς

Αν δεν τρέχαμε με συνέπεια το χειμώνα, ξεκινάμε χαλαρά τις προπονήσεις μας. Δεν τρέχουμε πάνω από 4-5 χιλιόμετρα σε κάθε προπόνηση και δεν τρέχουμε 2 συνεχόμενες μέρες. Ένας εύκολος τρόπος για να τραυματιστούμε είναι να αυξήσουμε πολύ βιαστικά τα χιλιόμετρα που τρέχουμε. Μία ασφαλή προσέγγιση είναι να αυξάνουμε 10% τα χιλιόμετρα που τρέχουμε κάθε βδομάδα.

Συμμετέχουμε σε έναν αγώνα

Μία πολύ καλή τεχνική για να έχουμε επιπλέον κίνητρα στις προπονήσεις μας είναι να δηλώσουμε συμμετοχή σε κάποιους αγώνες που διεξάγονται την άνοιξη. Με αυτόν τον τρόπο βάζουμε κάποιον συγκεκριμένο στόχο για τον οποίο προπονούμαστε. Για να μη γυρίσει όμως μπούμερανγκ, ο στόχος πρέπει να είναι ρεαλιστικός.

Ακολουθούμε συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης

Επιλέγουμε ένα πρόγραμμα προπόνησης που ταιριάζει στα μέτρα μας. Το πρόγραμμα προπόνησης μας αποτρέπει από το να κάνουμε πάρα πολλά πάρα πολύ σύντομα.

Καταγράφουμε την πρόοδό μας

Πάντα καταγράφουμε την πρόοδό μας. Μπορούμε να καταγράφουμε την πρόοδό μας σε ένα ημερολόγιο, σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο, είτε με μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Βλέποντας τι έχουμε κάνει, μεγαλώνουμε τα κίνητρα μας για να συνεχίσουμε τις προπονήσεις μας.

Κοιτάμε μπροστά, δεν κοιτάμε πίσω

Αν η αποχή από το τρέξιμο είναι μεγάλη, απογοητευόμαστε όταν αναπολούμε το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης που βρισκόμασταν πριν την αποχή. Δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να επανέλθουμε στο επίπεδο που ήμασταν. Απολαμβάνουμε τα τρεξίματα μας καθώς εκτελούμε τις προπονήσεις μας παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην έχουμε τραυματισμούς.

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ